Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Благодаря ти много колега за точния отговор
    146 1.6 boxer

Comment

Колеги да задам и аз едно въпросче че нещо никои неможе да ми отговори. Колата се поприцака малко почна да кашля да кюфка да се спъва и такива му работи . Веднага се оправи с малко почистване и ровене по нея обаче кво се получи , сега колата ускорява апсолютно равномерно пълни обортомера но без дасе осещя тяга пък преди като мине 3500-4000 обр/мин. сякаш някои те ритва отзад и се изтрелва , сега неще !!! Иначе си върви обаче това изтрелване над 4к обороти го няма. Сега незнам колата развали ли се или се оправи как е нормално да върви равномерно да оскорява или да се изтрелва на по високите обороти , нека колеги с боксер моторчета да споделят тяхните машини как вървят. Всяко мнение ще е от полза де
      Last edited by valiogb; d.m.y г., 22:18.
      Alfa 146 1.7 16v Boxer - for Sound
      Alfa 146 2.0 16v ti - for Speed

Comment

Първоначално публикувано от valiogb Покажи съобщение
        Колеги да задам и аз едно въпросче че нещо никои неможе да ми отговори. Колата се поприцака малко почна да кашля да кюфка да се спъва и такива му работи . Веднага се оправи с малко почистване и ровене по нея обаче кво се получи , сега колата ускорява апсолютно равномерно пълни обортомера но без дасе осещя тяга пък преди като мине 3500-4000 обр/мин. сякаш някои те ритва отзад и се изтрелва , сега неще !!! Иначе си върви обаче това изтрелване над 4к обороти го няма. Сега незнам колата развали ли се или се оправи как е нормално да върви равномерно да оскорява или да се изтрелва на по високите обороти , нека колеги с боксер моторчета да споделят тяхните машини как вървят. Всяко мнение ще е от полза де
        Като за начало си откачи буксата на дебитомера и пробвай как ще набира.Ако няма друг проблем,и е заминал дебитомера след откачането му трябва да има доста добро ускорение а не тъпчене с вдигане на оборотите.
        Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
        Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
          Гога, мажеш вътрешния ръб на капачката със силикон. Само на 2 места по диаметъра.
          Работата спи и даже можеш лесно да си махнеш капачката след това.
          Вчера я свърших тази процедура.Намерих си безцветен силикон и сложих само на някои места,както ми каза.Работата стана перфектна и симфонията утихна.
          Благодаря Митак
          Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
          ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
          ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Здравейте колеги , разгледах форумите и не открих никаде тема в която да има нещо свързано с хидравлика а точно относно нея имам запитване . Вчера започна да вие нещо и като вдигнах капака видях че количеството на маслото в казанчето за хидравликата е намаляло и допълних с точното масло но изтече ... Някой може ли да ме информира какво може да очаквам като повреда в смисъл спукан маркуч или семиринг или направо нова хидравлика и някой ако е имал същия проблем би ли ми казал колко му е коствало да го тстрани ?
            Alfa Romeo 146 1.6
            По добре гаден , отколкото гладен !

Comment

Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
              Вчера я свърших тази процедура.Намерих си безцветен силикон и сложих само на някои места,както ми каза.Работата стана перфектна и симфонията утихна.
              Благодаря Митак
              За нищо

Я кажи, твоята кола Lusso ли излиза в е-пер?
              Имаш ли кожен слон?
              Защото на Nasko77 от Пловдив му е лусо и е с кожа.
              145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от stiflyr Покажи съобщение
                Здравейте колеги , разгледах форумите и не открих никаде тема в която да има нещо свързано с хидравлика а точно относно нея имам запитване . Вчера започна да вие нещо и като вдигнах капака видях че количеството на маслото в казанчето за хидравликата е намаляло и допълних с точното масло но изтече ... Някой може ли да ме информира какво може да очаквам като повреда в смисъл спукан маркуч или семиринг или направо нова хидравлика и някой ако е имал същия проблем би ли ми казал колко му е коствало да го тстрани ?
                A откъде тече? При такъв сериозен теч няма начин да не може да се локализира.

Боксер или ТС?
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                  A откъде тече? При такъв сериозен теч няма начин да не може да се локализира.

Боксер или ТС?
                  ТС
                  Ако може да ме ориентирате в цените ще съм благодарен
                  Alfa Romeo 146 1.6
                  По добре гаден , отколкото гладен !

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                    За нищо

Я кажи, твоята кола Lusso ли излиза в е-пер?
                    Имаш ли кожен слон?
                    Защото на Nasko77 от Пловдив му е лусо и е с кожа.
                    Да,от там даже го копнах.
                    Кожен салон нямам.А още по-интересното е,че е без нито един еърбег.Аз друга 145-ца без еърбег не съм виждал.Странна работа.
                    На Наско 145-та съм я виждал само на снимки и изглежда много яко.Много ми се иска някой път да я разгледам от близо,тъкмо и да ги сравним двете.
                    Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                    ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                    ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Първоначално публикувано от stiflyr Покажи съобщение
                      ТС
                      Ако може да ме ориентирате в цените ще съм благодарен
                      Сигурно ще можем, но поне да се разбере какво е за ремонт/смяна
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                        Сигурно ще можем, но поне да се разбере какво е за ремонт/смяна
                        В най-добрия случай 1 маркуч и 2скобички
                        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

стига ремонти - малко фън и ентътеймънт
                          Attached Files
                          sigpic
                          Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Пратих приятел да ми купи масло, че съм много зает.
                            Естествено разбирачите в магазина са му дали
                            http://www.candipecas.com/lojaonline...elenia-20K.jpg
                            само че в 1л опаковка. Изрично е казал, че иска for Alfa Romeo, и те "да,да, тва е". Та сега като ги смеся? Нещо? Или да не ми пука?
                            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

Смесвай ги, нищо страшно няма да стане. Не че има някаква особена разлика между тези масла по принцип, ама това е друга тема, толкова много дъвкана тук.

Comment

Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщение
                                Смесвай ги, нищо страшно няма да стане. Не че има някаква особена разлика между тези масла по принцип, ама това е друга тема, толкова много дъвкана тук.
                                Дам, сега четох, некви незначителни разлики има. Ма все пак, да питам, защото при смесване не съм запознат. Може да гръмне нещо.
                                Last edited by DerMeister; d.m.y г., 15:23.
                                Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                                Mazda 6 2.3 2005
                                sigpic

Comment

Working...
                                X